måndag 24 september 2012

Bärpaj med vitchoklad.

Inte kan man väl låta bli att söndagsmysa?
 
Här kommer en bärpaj med vitchoklad.
 
Jag brukar aldrig måtta när jag gör paj,
utan det brukar bli lite som de blir, oftast väldigt gott.
 
Smuldegen:
 
Smör
 
Vetemjöl
 
Strösocker
 
Havregryn
 
 
Fyllningen:
 
Blandade bär
 
Potatismjöl
 
Vitchoklad
 
 
 
Tina gärna bären och lägg i en form.
 
Strö över rikligt med potatismjöl.
 
Hacka den vitachokladen grovt, lägg dem sedan på bären.

 
Blanda ihopa alla ingredienser till smuldegen.
 
Jag gör oftast degen ganska klibbig,
för att sedan kunna klicka ut den på bären.

 
Grädda den i ugnen på 200 grader 
tills den ser ut att fått lagom med färg.

 
Serveras med vaniljsås, visp eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar