Måndagmorgon och en helt ny vecka!
Igår åkte Thilia o Tiger till deras pappa,
så nu är vi "lilla familjen" i 12dagar.
Mamman o minstingen började dagen med lite hemlagad rabarberkräm.
Mmm.. Mmm.. NamNam..
Lät det för varje liten sked som Viggo glupskt slukade.
Tur att vi i början av sommarn fyllde frysen med fina späda rabarber,
så att vi även senare kan njuta av lite gott.
Änsålänge har vi bakat massor med pajer,
kokat både kräm o lemonad.
Barnen har ätit dom som dom är, doppade i massa socker.
Jätteenkelt recept på rabarberkräm:
450 g skalade rabarberstjälkar
4 dl vatten
1,5 dl socker
2,5 msk potatismjöl
En gnutta kanel
1. Dela dom skalade skalade rabarberna till mindre bitar.
2. Koka upp vatten och socker, lägg sedan i rabarberbitarna.
3. Koka i ca 5-10min tills rabarbern mjuknat och delar sig.
4. Blanda potatismjölet med lite vatten, rör ner i grytan medans du rör om.
5. Låt sjuda på svag värme, när du ser den första bubblan på ytan är krämen klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar