måndag 6 augusti 2012

Rabarberkärlek ♥





Måndagmorgon och en helt ny vecka!

Igår åkte Thilia o Tiger till deras pappa,
så nu är vi "lilla familjen" i 12dagar.

Mamman o minstingen började dagen med lite hemlagad rabarberkräm.

Mmm.. Mmm.. NamNam..

Lät det för varje liten sked som Viggo glupskt slukade.

Tur att vi i början av sommarn fyllde frysen med fina späda rabarber,
 så att vi även senare kan njuta av lite gott.

Änsålänge har vi bakat massor med pajer,
 kokat både kräm o lemonad

Barnen har ätit dom som dom är, doppade i massa socker.





Jätteenkelt recept på rabarberkräm:

450 g skalade rabarberstjälkar

4 dl vatten

1,5 dl socker

2,5 msk potatismjöl

En gnutta kanel

1. Dela dom skalade skalade rabarberna till mindre bitar.

2. Koka upp vatten och socker, lägg sedan i rabarberbitarna.

3. Koka i  ca 5-10min tills rabarbern mjuknat och delar sig.

4. Blanda potatismjölet med lite vatten, rör ner i grytan medans du rör om.

5. Låt sjuda på svag värme, när du ser den första bubblan på ytan är krämen klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar