måndag 6 augusti 2012

Grekisk-inspirerad kycklingrulle.



Igår var både jag o sambon  sugna på hämtmat,
men samtidigt ville vi inte "fuska" med kalorierna.
Så då gjorde vi dessa godingar:


Grekisk-inspirerade kycklingrullar.





4 pers


ca 500 g kycklingfilé



Marinad:

½ dl matolja
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
ca 1 tsk färsk oregano
ca 1 tsk timjan
  
salt och peppar
1 msk citronsaft
Tillbehör:

4 libabröd
isbergsallad
tomat
gurka
rödlök
fetaost
majs
delade svarta oliver


Sätt ugnen på 200°. Lägg 2-3 träspett i lite vatten.

Blanda ingredienserna till marinaden.

Skiva kycklingen riktigt tunt och rör ner det i marinaden, låt det stå och dra i nån timme.
Trä sedan upp dom tunna skivorna tätt på spetten. Lägg på galler över en ugnsform. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Ta ut och låt vila några minuter. Lägg spetten på en skärbräda och skär sedan strimlor från spettena.
 Lägg libabröden på tallrikar och lägg på ordentligt med sallad, gurka, rödlök, tomat, fetaost, oliver ,majs kycklingen och sist den hemgjorda Tzatzikin.


Tzatziki:


2½ dl matlagningsyoghurt (alt. turkiskt yoghurt)

½ urkärnad gurka

1 vitlöksklyfta

1 tsk pressad citronsaft

1 tsk olivolja

Grovmalen svartpeppar


Slå upp yoghurten i ett kaffefilter och låt den stå så ca 1 timme så vasslen rinner av! Riv den urkärnade gurkan och pressa ur så mycket av vätskan du kan med händerna. Lägg den rivna gurkan i en skål och salta, (ca 1 krm). Låt gurkan stå och dra ur sig vätska ca 1 timme. Pressa sedan ur vätskan ur gurkan genom en finmaskig sil. Blanda gurkan med yoghurten som nu runnit av och blivit tjockare i konsistensen. Tillsätt riven vitlök, citronsaften och olivoljan. Smaka av! Slå upp tzatzikin i en skål. Ringla över lite olivolja och toppa med grovmalen svartpeppar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar