onsdag 12 september 2012

Havreformar med bär och vaniljmascarpone.

 
 
För ett bra tag sen bakade jag några söta små havrekakor
 som fylldes med vaniljfyllning och valfria bär.
 
Dessa små bakverk var jättegoda och inte så värst söta,
 för ovanlighetens skull.
 
Men på någotvis slarvade jag bort receptet.
 
Och som jag letat...
 
Men skam den som ger sig, för idag fann jag den äntligen!
 
Varsågod!
 
Nu kan ni också ta del av receptet.
 
 
 
Havre formar
 
50g Smör
 
0,5dl Socker
 
1dl Vetemjöl
 
1dl Havregryn
 
Smält smör till formarna
 
 
Fyllningen
 
100g Mascarpone eller Philadelphiaost
 
0,5dl Lätt Creme Fraiche
 
0,75msk Vaniljsocker
 
Färska bär
 
 
Granering
Florsocker
 
 
Såhär gör du:
 
1. Sätt ugnen på 225°.

2. Rör 50 g smör och socker poröst.
 Tillsätt mjöl och havregryn och blanda.

3. Pensla formarna med smör.
 Dela degen i 8 delar och tryck ut dem i formarna.
Jag använde mig utav aluminiumformar.
 Grädda 5-7 minuter på plåt mitt i ugnen.
Låt svalna något innan de knackas ut.

4. Blanda mascarpone, crème fraiche och vaniljsocker.
Fördela blandningen i de kalla formarna.
 Lägg på bär och pudra över florsocker.

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar