Jag använder mig utav detta receptet.
Det här behöver du:
1 pkt Ballerina Kladdkaka
200g Philadelfiaost
200g Blockchoklad
Klubbpinnar
Ev. strössel
Stavmixer eller matberedare.
Såhör gör du:
Smula sönder kakorna i en alt. i matberedaren.
Tillsätt philadelphiaosten och rör /mixa ihop till en massa.
Jag använde Ballerina Kladdkaka/vanilj och tillsatte även lite O´boy.
Känns smeten lite för lös,
ställ in den i kylskåpet en stund så brukar den stela till en aning och
det blir lättare att rulla bollarna.
Rulla bollar, ca 3 cm i diameter och lägg på ett fat.
Ställ in fatet i frysen ca 15 minuter så att bollarna kallnar.
Smält lite blockchoklad eller Sweet Melts/ Candy Melts.
Doppa toppen av klubbpinnen i chokladen
och tryck in i mitten av bollen.
Ställ in i frysen igen nån timme
så pinnen fäster ordentligt i bollen.
Tag ut cakepopsen ur frysen och
doppa i smält blockchoklad.
Dekorera med strössel.
Tips:
Antingen använder man dem som klubbor med bollen i toppen och kan ev.
slå in dem i cellofan och en fin rosett.
Eller också kan man sätta dem upp och
ner i en konfektform med pinnen uppåt.
Man kan också strunta i klubbpinnen och doppa billarna som de är, då kallas dom cakeballs.
Man kan också strunta i klubbpinnen och doppa billarna som de är, då kallas dom cakeballs.
Säger d igen.. Du är grym..
SvaraRaderaTack fina Johanna :-)
RaderaLite pillrigt och kladdigt men ack så gott! Ska bjuda på dessa när "vävstugetanterna" kommer till mig på måndag. Dom är mina försökskaniner men dom kan inte tycka annat än att det smakar underbart gott. Den stora utmaningen är att göra dom till mitt barnbarns dop den 30 juni!
SvaraRadera