Rotfruktsgratäng med kyckling,
baconinlindad sparris och rödvinssås.
Rotfruktsgratäng
4 portioner
ca 500g mjöliga potatisar (eller bakpotatis)
2st morötter
100g rotselleri
2 hackade vitlöksklyftor
Oregano,basilika,salt och peppar
2,5 dl Milda mini mat 4%
1dl smulad fetaost 3% + 1dl Arla mager riven ost 12%
En liten knippe gräslök
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka grönsakerna i vatten ca 5 minuter.
Häll av vattnet.
Rör försiktigt i salt, peppar, oregano,basilika, vitlök och hälften av osten i rotsaksblandningen.
Fördela rotsaksblandningen i en smord ugnssäker form.
Häll över Milda Minimat och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka grönsakerna i vatten ca 5 minuter.
Häll av vattnet.
Rör försiktigt i salt, peppar, oregano,basilika, vitlök och hälften av osten i rotsaksblandningen.
Fördela rotsaksblandningen i en smord ugnssäker form.
Häll över Milda Minimat och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Klipp lite gräslök över gratängen.
Vi servera gratängen till stekt kycklingfilé, baconinlindad sparris och Jensens rödvinssås.
Jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar