torsdag 2 augusti 2012

Dagen lunch!



Rotfruktsgratäng med kyckling,
baconinlindad sparris och rödvinssås.






Rotfruktsgratäng


4 portioner

ca 500g mjöliga potatisar (eller bakpotatis)
2st morötter
100g rotselleri
2 hackade vitlöksklyftor
Oregano,basilika,salt och peppar
2,5 dl Milda mini mat 4%
1dl smulad fetaost 3% + 1dl Arla mager riven ost 12%
En liten knippe gräslök


Sätt ugnen på 225°C.

Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka grönsakerna i vatten ca 5 minuter.

Häll av vattnet.

Rör försiktigt i salt, peppar, oregano,basilika, vitlök och hälften av osten i rotsaksblandningen.

Fördela rotsaksblandningen i en smord ugnssäker form.

Häll över Milda Minimat och strö över resten av osten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Klipp lite gräslök över gratängen.


Vi servera gratängen till stekt kycklingfilé, baconinlindad sparris och Jensens rödvinssås.


Jättegott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar