söndag 29 juli 2012

Muffins med bär och vitchoklad!






Ingredienser:

50g smör
3 ägg
2dl råsocker
1dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
Bär (färska)
100g hackad vitchoklad



Tillagning:

225grader i 12-15min

1. Vispa samman smör och socker, tillsätt äggen och vispa.

2.  Blanda bakpulver och vaniljsocker med vetemjölet och den hackade vita chokladen. Tillsätt  lite i taget i smeten under omrörning. Vispa tills smeten är är slät.  

3.  Rör i mjölken o därefter bären.

4. Fördela smeten o 12st muffinsformar (använd gärna muffinsplåt så att inte smeten rinner över)

5. Grädda mitt i ugnen på 225grader i ca 12-15min





Serveras gärna med ett kallt glas mjölk!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar