onsdag 25 juli 2012

Ljuvlig morotstårta!







Morotstårta:~2 stycken bottnar, 20cm i omkrets
4 ägg
4 dl socker
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 dl olja
4 dl rivna morötter

1dl hackad rostad mandel

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Ha ner kanel och vaniljsocker och vispa in lite snabbt i äggsmeten.

3. Vispa ner mjöl och bakpulver.

4. Ha i oljan och slutligen rivna morötter  och den hackade mandeln (som rostats i stekpannan tills den fått lite färg) och vispa tills allt har blandats.

5. Fördela smeten i två formar som är 20 cm i diameter. Försök att fördela smeten så lika som möjligt.

6. Grädda i ungefär 30 minuter på 175 grader. Låt svalna i formen i ungefär tio minuter, innan du tar ut dem ur formen och sedan låter dem svalna helt.


Cream Cheese Frosting:
13 dl florsocker
250 gram färskost
130 gram smör, rumstempererat
4 tsk vaniljsocker

1. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i en skål.

2. Ha i smör och philadelphiaost och vispa tills du har en len frosting. Vispa i ungefär fem minuter, tills frostingen har blivit riktigt fluffig.








Montering:

1. Dela båda bottnarna i hälften, så att du får fyra bottnar.

2. Placera en av bottnarna på ett fat. Bred ett tunt lager med glasyr.

3. Placera nästa botten ovanpå och bred ytterligare ett lager med glasyr på.

4. Upprepa med ytterligare en botten och ett lager glasyr.

5. Sätt på den översta bottnen. Var noga så att alla bottnar ligger jämnt med varandra.

6. Bred ett tunt lager glasyr runt hela tårtan. Detta för att kakan inte ska smula. Ställ sedan in hela tårtan i kylskåpet i 30 minuter.

7. Bred på resten av glasyren och forma ett dekorativt mönster om du vill.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar